kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۸۲۹۸
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۷
سخنگوی طرح هوشمند‌سازی یارانه آرد خبر داد

افزایش کمک‌هزینه نانوایان به ۴۰ درصدِ قیمت نان 

 
 
 
سخنگوی طرح هوشمند‌سازی یارانه آرد و نان گفت: کمک‌هزینه نانوایان از ۳۰ درصد به ۴۰ درصد قیمت نان افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری فارس، محمد جلال در گفت‌‌و‌گو با شبکه خبر درباره کمک‌هزینه نانوایان اظهار کرد: برای ترمیم اقتصاد و جبران خلأ درآمدی نانوایان تصمیم بر افزایش کمک هزینه نانوایان از ۳۰ درصد به ۴۰ درصد گرفته شد. بر اساس این تصمیم معادل ۴۰ درصد قیمت نان فروخته شده از طریق کارتخوان‌های هوشمند، در پایان هر روز به‌عنوان کمک هزینه به حساب نانوایان واریز می‌شود.
او با بیان این‌که ترمیم‌های غیرقیمتی رویکرد دولت در اجرای این طرح است، افزود: با توجه به وضعیت نابسامان توزیع خمیرمایه‌ که از اقلام جدی هزینه‌های نانوایان است مقرر شده که خمیرمایه در سامانه یکپارچه توزیع آرد و با نرخ مصوب توزیع ‌شود تا بازار‌های واسطه‌ای حذف و هزینه‌های تولید نان کاهش یابد. توزیع خمیرمایه در کنار آرد صورت می‌گیرد.
منشأ داخلی در انحراف مصرف آرد
گفتنی است مجری طرح هوشمند‌سازی یارانه آرد با ‌اشاره به زمینه انحراف مصارف آرد نانوایی‌ها گفت: نرخ آرد نان به دلیل یارانه‌ای بودن برای مصارف خبازی، نسبت به قیمت آرد مصارف صنف و صنعت (به عنوان مثال شیرینی‌پزی، نان صنعتی، تولید ماکارونی و غیره) 16 برابر کمتر است و این تفاوت قیمت به عامل مهمی برای خارج شدن آرد یارانه‌ای از زنجیره تولید نان تبدیل شده بود و این آرد یارانه‌ای به مقاصدی می‌رفت که قاچاق بخش کوچکی از آن بود. جلال تصریح کرد: برخلاف برخی تلقی‌ها، انحراف اصلی در مصارف آرد یارانه‌ای، قاچاق به خارج از کشور نیست بلکه مقصد اصلی آرد یارانه‌ای (به شکل گندم، آرد یا نان)، در واقع دامدارای‌ها، مرغداری‌ها و واحدهای پرورش ماهی هستند که در پی افزایش قیمت خوراک دام و طیور و غیره به مصرف گندم، آرد و نان یارانه‌ای روی آورده‌اند. چراکه فاصله 15 تا 20برابری قیمت نسبت به خوراک دام و طیور وجود دارد.
او ادامه داد: در ردیف دوم نیز می‌توان به استفاده از آرد یارانه‌ای در تولیدات صنعتی، شیرینی فروشی‌ها و سایر موارد مشابه ‌اشاره کرد. در ردیف‌های بعدی نیز که البته فاصله زیادی با مصارف ذکر شده دارد، می‌توان به قاچاق آرد به خارج از کشور‌اشاره کرد. 
گفتنی است، انحراف در مصارف آرد در حالی منشأ داخلی دارد که سال گذشته و در اوج تلاش رئیس‌جمهور و برخی اعضای دولت برای ارتقای روابط با همسایگان، بحث قاچاق آرد به کشورهای همسایه به عنوان دلیل اصلی آزاد‌سازی نرخ آرد و نان صنعتی از سوی مخالفان دولت سیزدهم و البته برخی اعضای کابینه مطرح می‌شد.
جواد ساداتی‌نژاد، وزیر برکنار شده جهاد کشاورزی، سال گذشته در گفت‌و‌گو با خبر شبکه یک سیما گفته بود: «یک کیسه آرد ۵۰ کیلویی در ایران ۳۸ هزار تومان است و در آن سوی مرز‌ها تا ۶۰۰ هزار تومان قیمت دارد و جلوگیری فیزیکی از قاچاق آن میسر نیست.»